Our story

VERTOV is a digital storytelling agency from Amsterdam. We create stories in social media that matter, here and now.

From online branding, to viral videos, to social media posts… story is always heart and center of our work.

So your brand can truly connect to audiences of today’s world!

Première #tagged tijdens Nederlands Film Festival

Posted on Jun 7, 2017

Verhaal volledig verteld via social media posts op iPhone

Vierentwintig uur uit het leven van tiener Elise. Die tijdspanne beslaat de korte film #tagged, geschreven en geproduceerd door digitaal bureau VERTOV. Een beklemmend verhaal over de lieflijke intimiteit én de vernietigende kracht van social media, verteld vanuit het perspectief van haar iPhone. De film is gemaakt in samenwerking met KRO-NCRV en NPO 3LAB, en draait in de officiële selectie van het Nederlands Film Festival. De wereldpremière van de film vindt op 22 september in Utrecht plaats.

“De manier waarop deze film is gemaakt is uniek” vertelt Martijn Winkler, schrijver en regisseur van #tagged. “Het verhaal komt  enkel tot de kijker via social media posts op een mobiele telefoon. De film belicht het contrast tussen het virtuele leven in de telefoon en het werkelijke leven daarbuiten.”

De film vertelt het verhaal van de 14-jarige Elise en een uit de hand gelopen feestje. De content die zij op Instagram, Facebook en YouTube plaatst, gaat een eigen leven leiden. Zo verliest ze de controle over haar eigen online leven en verandert haar telefoon van beste vriend in ergste vijand.

De hoofdrollen in #tagged worden grotendeels vertolkt door 14-jarigen, die hun dagelijkse gewoontes (en hun smartphones) in konden zetten bij de repetities en opnames. Hoofdrolspeelster Magali Bruins: “Ik gebruik erg veel social media op mijn telefoon, vooral Instagram, Snapchat en WhatsApp.” Niet voor niks komen juist die drie apps het meest voor in de film: apps die onmisbaar lijken voor sociaal contact, maar die ook steeds vaker tot situaties van cyberpesten leiden.

“Dat was voor ons een belangrijke reden om deze film te maken,” vertelt Winkler. “Zonder meteen met een geheven vingertje te zwaaien, toch aangeven hoe gemakkelijk iets op social media kan ontsporen en tot pijn en verdriet kan leiden. Als je even niet oplet, is een intieme gedachte gedeeld met de hele school en meer. Hoe ga je daarmee om?”

Bekijk hier de trailer:

 


Productie: VERTOV
Regie en scenario:
 Martijn Winkler
Producent: Anne Koopmanschap
DOP: Diderik Evers
Geluid: Gerben Kokmeijer
Edit: Nils Rensen
Visual effects: Jitte Hoekstra

2 Comments

  1. EVENT: Cross Media Café: Wat doet de jeugd? - iMMovator
    October 2, 2017

    […] Winkler, creative director VERTOV, presenteert Tagged, een film over een meisje van 14 en haar smart-phone. Deze korte film ging in premiere op het […]

  2. BLOG: Verslag Cross Media Café Wat doet de jeugd - iMMovator
    November 2, 2017

    […] de pauze was er een speciale vertoning van Tagged, een film over een meisje van 14 en haar smart-phone, gemaakt […]